ULLDECONA TURISME EN XIFRES ANY 2018
16344
post-template-default,single,single-post,postid-16344,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ULLDECONA TURISME EN XIFRES ANY 2018

L’Oficina de Turisme d’Ulldecona va atendre el passat 2018 un total de 4.471 persones, un 44% més que l’any anterior. En total, es van realizar quasi 3.900 consultes en relació al patrimoni natural, històric i patrimonial del municipi.
Pel que fa als guiatges als diversos actius d’Ulldecona, cal destacar la consolidació del perfil de visitants. Majoritàriament (més de la meitat) són persones de l’àrea metropolitana de Barcelona, de les Terres de l’Ebre i del Maestrat. Pel que fa al turismo estranger, en primer lloc, en quasi mil persones, encapçalen la llista els visitants francesos, seguits d’alemanys i anglesos. També es consolida, per tercer any consecutiu, la xifra de visitants, situant-se per sobre del deu mil. Han estat exactament 11.067 les persones que han pres part d’alguna de les visites guiades. Respecte a l’any anterior s’ha produït un increment de mig punt, dada que situa el municipi amb una de les destinacions de turisme interior més visitades de tota la demarcació.
El conjunt d’art rupestre de l’Ermita de la Pietat (abrics i centre d’interpretació), és l’actiu més visitat, arribant a les 5.215 visites. El segueixen el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arión, el Castell Medieval i, per últim, el nucli històric d’Ulldecona. En aquesta darrera ruta, com a novetat, es podrà visitar aquest any, el segon diumenge de cada mes, la Casa de Mossén Domingo Solà Callarisa. A banda, també des de fa tres mesos, el primer diumenge de cada mes, hi ha portes obertes a l’Església de Sant Joan de les Ventalles, una joia del romànic. D’aquesta manera es va completant el passeig per la història que Turisme Ulldecona ofereix als visitans.
Finalment, destacar que ha augmentat notablement el perfil de turisme gastronòmic, fruit de la bona tasca feta pels restaurants locals. Cada vegada hi ha més turistes que s’apropen als actius patrimonials aprofitant que arriben per gaudir de la rica i variada oferta gastronòmica, especialment pels dos restaurants amb Estrella Michelin, Les Moles i l’Antic Molí, però també a la resta d’establiments existents al municipi, amb especial presència al nucli dels Valentins.