ja tenim llei de protecció de les oliveres mil·lenàries
17725
post-template-default,single,single-post,postid-17725,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

ja tenim llei de protecció de les oliveres mil·lenàries

Aquest passat 3 de juny el parlament de Catalunya va aprovar sense cap vot en contra la tant esperada llei de protecció de les Oliveres Mil·lenàries. Una molt bona notícia que potenciarà la dinamització de tots els sectors econòmics implicats. i la posada en valor d’aquest patrimoni natural tant greument amenaçat fins ara.
Recordem que a Ulldecona tenim inventariades 1.495 OM de les 2.587 que hi ha a la comarca del Montsià i de les 6.000 que hi ha al Territori del Sènia. Des de l’any 2007 (any que vam començar en les visites guiades) vora unes 23.000 persones han visitat el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion i han gaudit d’un tast in situ dels olis varietals i mil.lenari produïts a la mateixa finca.
Sense cap mena de dubte aquesta notícia contribuirà a la consolidació de l’oferta oleoturística existent i obrir noves oportunitats de creixement i desenvolupament rural.
Els orígens, la tradició, l’esperit, l’essència autèntica mediterrània observada com un veritable Patrimoni Viu tindrà, a partir d’ara, l’oportunitat de donar-mos una perspectiva de futur mitjançant la seva gestió integral i sostenible..