FESTES, FIRES i JORNADES
15464
page-template-default,page,page-id-15464,bridge-core-2.1.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
FIRA DE SANT LLUC
FESTES QUINQUENNALS 2019

Programa d’actes

Les Festes Quinquennals d’Ulldecona són un esdeveniment festiu que se celebra a la població cada cinc anys en honor a la Verge de la Pietat, amb una durada de deu dies.

Durant la Guerra Civil, a l’estiu del 1936, la imatge de la Verge de la Pietat, patrona d’Ulldecona, va ser destruïda juntament amb la seva ermita. L’any 1939, l’artista local Vicente Barrera va realitzar i cedir una nova imatge de la Verge, que és la que actualment és venera.

El 31 d’agost de 1939 a la parròquia es va beneir solemnement aquesta nova imatge de la Mare de Déu de la Pietat i es va començar la novena, juntament amb d’altres actes religiosos en honor a la Verge de la Pietat. Tan espontània com ràpidament, es van començar a guarnir els carrers amb els materials que es tenien a mà: plantes naturals, murta, hedra, vànoves o paperets de colors, entre d’altres. Així es va començar la celebració de la processó. El dia 10 de setembre d’aquell any es va traslladar la imatge en romeria fins a l’ermita; dos dies abans, el 8 de setembre de 1939, l’Ajuntament d’Ulldecona havia adoptat l’acord de baixar la imatge a la vila cada cinc anys.

Des d’aleshores, les Festes Quinquennals han adquirit major esplendor doncs, a més dels tradicionals actes religiosos, es fan tots els actes propis de les Festes Majors. Hi ha la tradició de vestir i engalanar el poble com un ritual per rebre la Verge. Els carrers es decoren amb paperets, roba i altres materials; i als balcons s’hi col·loquen vànoves i cobrellits treballats artesanament. En l’ornamentació dels diferents carrers hi participen la majoria de veïns.

Els dies de festa també se celebren d’altres actes. Cal destacar entre ells el “Ball de mantons”; els bous (de carrer, de plaça i embolats), les revetlles i els concerts, entre d’altres.

Les Quinquennals d’Ulldecona van ser declarades al 2010 «Festa Tradicional d’Interès Nacional».

SHOPPING NIGHT

Tot enllestit per gaudir d’una de les nits més màgiques de les Festes Majors, la nit de la Shopping&FoodNight. Us adjuntem la programació per tal que pugueu vore la gran quantitat d’activitats que hi ha. Desfilades, gastronomia, comerç, animació de carrer, DJ’s… i sorteig de dos menús degustació dels dos Restaurants amb estrella, Les Moles i l’Antic Molí.
Vine vestit de blanc, gaudiràs d’un obsequi i d’un “granisadet” de calmant gentilesa del Restaurant l’Antic Molí i un dolcet gentilesa de Cafè Fleca Feliu i Ve de Gust.
A més, etiquetar les teves fotos al Photocall amb #S&FNUlldecona té premi, la que tingue més m’agrada, obtindrà dos entrades per al grup musical ZOO que actuarà a Ulldecona el Divendres 13.

FESTES MAJORS DELS BARRIS

ELS VALENTINS

Ja tenim aquí una de les Festes Majors més esperades de l’any, les dels Valentins!  Festes en honor al seu Patró, Sant Antoni (13 de juny). Ball, bous i activitats diverses ens esperen. Tot seguit us detallem la programació, us esperem!

EL CASTELL

Festes en honor al Patró Sant Joaquim. (26 de juliol). Bous, ball… Les properes Festes Majors seran de l’1 al 3 d0agost de 2014.


SANT JOAN DEL PAS

Festes Majors en honor al patró, Sant Joan Baptista (24 de juny).Programa aquí!


EL CASTELL

Festes en honor al Patró Sant Joaquim. (26 de juliol). Bous, ball… Les properes Festes Majors seran de l’1 al 3 d0agost de 2014.


SANT JOAN DEL PAS

Festes Majors en honor al patró, Sant Joan Baptista (24 de juny).Programa aquí!


LES VENTALLES

Festes en honor a Sant Joan Baptista, patró de Les Ventalles (24 de juny).  Ball, sopars populars, jocs…
Programa aquí!


LA MILIANA

Festes en honor al Patró Sant Joaquim (26 de juliol).  Les Festes Majors es solen prolongar al llarg de diversos caps de setmana.  Ball, sopars populars, festes per als més petits, cuines del món…

ULLDECONA VA DE TAPES

JORNADES MUSICALS A L'ERMITA DE LA PIETAT

15es JORNADES MUSICALS A L’ERMITA DE LA PIETAT

L’event musical més cool de la Galàxia! Una explosió d’amor, color i incommensurable plaer mitjançant les músiques i els sons del Món. L’any 2005 un científic boig i una colla d’il·luminats va decidir que el Món era massa uniforme i avorrit. Els seus coneixements alquímics els van portar a sacsejar les convencions socials i espirituals.
Pòsimes, extractes rupestres, molècules i ADN marcià. Un so, una vibració, un color….una melodia que ho mogués tot.  Destil·lacions del so de l’Univers….fins a aconseguir LA FORMULA PERFECTA!!!

LA PASSIÓ D'ULLDECONA

Tot a punt per a gaudir d’una nova edició de La Passió d’Ulldecona. Més de 500 anys d’història i més de mig segle de representacions ininterrompudes avalen una de les Passions més reconegudes de Catalunya.
PLACA DE PLATA AL MÈRIT TURÍSTIC
DIPLOMA TURÍSTIC DE CATALUNYA 1994
OBRA DECLARADA D’INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL
PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE CATALUNYA i ANDORRA

Més informació al Patronat de La Passió d’Ulldecona

Des de Turisme Ulldecona continuem ofertant com ja ve sent habitual, uns  Paquets  Turístics que us passem a detallar a continuació tot i esperant que sigue del vostre interès.