11.000 Visites guiades per 3er any consecutiu
17622
post-template-default,single,single-post,postid-17622,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

11.000 Visites guiades per 3er any consecutiu

Amb una xifra d’11.019 guiatges, es consolida l’aposta del municipi pel turisme cultural, natural i gastronòmic gràcies en part a la singularitat dels seus actius. El Conjunt Rupestre de la Serra de Godall amb el Centre d’Interpretació i la visita als abrics, el Museu Natural de les Oliveres Mil.lenàries de l’Arion i el Castell Medieval continuen sent, per aquest ordre, els llocs més visitats. Respecte a les dades del 2018, destaca l’augment del 15% de les visites a les Oliveres Mil·lenàries i d’un 150% al centre històric del municipi, que ha superat els 600 visitants. Precisament l’Ajuntament i Turisme Ulldecona estan treballant actualment per tal de completar l’oferta de visites als actius patrimonials del nucli històric amb noves propostes de cara a aquest any 2020.  

A aquestes dades s’han d’afegir però, el gran nombre de visitants que rep el complex de l’Ermita de la Pietat, l’augment notable del turisme gastronòmic de qualitat i les més de 22.000 persones que es van apropar a la població en motiu de les passades Festes Quinquennals i la renovada Fira de Sant Lluc. Molt destacable resulta també comprovar la gran afluència de públic de qualitat que mantenen les programacions culturals com la de Teatre Familiar de la Xarxa – Ull de Teatre, el cicle Patriomònium o les Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat. Aquesta dinàmica de creixement es veu també reflexada notablement en el turisme escolar/pedagògic, gràcies a una complerta oferta educativa d’avantguarda.

Per tal de mantenir aquestes dades i, sobretot, la qualitat de les visites, Ulldecona enceta el 2020 amb nous projectes i accions. Aquest any, entre altres novetats, entraran en funcionament les noves instal·lacions de l’Oficina de Turisme (situada al Molí de Cèsar Martinell) amb l’estrena de la sala polivalent a la segona planta, acabaran les obres de semi-peatonalització del tram nord del carrer Major, que potenciarà la circulació de vianants i la conseqüent dinamització dels serveis al centre de la vila.

Per la seva banda, el CIAR Abrics de l’Ermita continuarà apostant per la innovació tecnològica amb l’actualització de l’app de realitat augmentada e-ARt per a millorar i expandir l’experiència dels visitants. S’s’implementarà la senyalització de noves rutes tant a peu com en BTT pel terme municipal unint els diferents punts d’interès i es farà una gran aposta per potenciar el Centre Històric creant itineraris nous centrats en els valors arquitectònics, històrics, artístics i musicals de l’Església de Sant Lluc amb la seva imponent portalada d’entrada, actualment en restauració.